mandag 24. januar 2011

Ut på tur

På onsdag skal Trine til Vestby Quiltelag. Hun skal vise modeller og fortelle fra sin bok "Andre lappesaker".

Møtet starter kl. 1830 og da har man muligheten til å se teppene "live". Trine tillater også at man klapper og kjenner på modellene. En liten mini-butikk er også med på turen.

I dag kom det blader fra Australia. For tiden har vi tre ulike australske blader som kommer ca. 1 gang pr. måned. Kr. 109,- pr. blad.





I helgen prøvde Anne-Kjersti å rydde litt i resteskuffene. Forrige gang hun skulle prøve å minske  innholdet i skuffene, resulterte det i dette teppet.

Stoff i 2" bredde ble sydd sammen i små stripesett, kuttet opp og satt sammen til blokker med 16 firkanter. Blått gitterverk - what else? Kanskje det blir et nytt teppe og muligens gitter i en annen farge. Rødt? Det gjenstår å se.

torsdag 20. januar 2011

Vi fortsetter å henge opp nye modeller eller modeller som har hatt "ferie".
Anne-Kjersti har som tidligere nevnt en forkjærlighet for blått.  Her er en håndsømsmodell som nesten er ferdig. Den mangler bare en fin bord før den blir ett slumreteppe. Og litt quilting.




Da vi fikk laget oktagoner i stor størrelse, presset teppet seg frem. Firkanten som samler oktagonene er en 2" firkant delt i fire. Fin måte å bruke opp rester på.
Stor oktagonmal kr. 79,- pr. pose. Firkant 2" kr. 55,- pr. pose. Firkanten må du selv dele diagonalt to ganger med skjærekniv for å få passende trekanter til håndsøm.

Små broderier er det stadig spørsmål om. Disse to er ferdig påtegnet, så det er bare å sette i gang. Kr.98,-



Er man glad i blokker og er fasinert av japanske designere, er det lett å bli inspirert av denne boken. Den inneholder 2001 ulike blokker. Ingen direkte oppskriftsbok på prosjekter, men tegninger og bilder av blokker.   Teksten er fransk, forfatteren japansk.      Kr. 459 ,-


2 blokker fra boken.
                                                                                                                                       


Sømmelig ukeslutt.

søndag 16. januar 2011


Kurssesongen startet denne uken og da må strykebrettet frem. På Lappe Makeriet har vi et trekk til strykebrettet i stripete stoff, hvitt og beige. Kr. 169,-


Det finnes også mønster på trekk til strykebrett. Du kan lage et trekk i dine egne favorittstoffer og da blir det nesten moro å stryke.


Alle julemodellene er nå pakket vekk og modeller som har vært på "juleferie" kommer frem igjen. En av modellene våre er et bokstavteppe. Mønsteret er fra MarianneZ og koster 119,-. Kan brukes som krabbeteppe og siden som bokstavtrening. Her er hele det norske alfabet med og bokstavene henspeiler på norske ord.



Detaljbilde.







tirsdag 11. januar 2011

Nå er vi landet etter skrytesøndagen. Takk til alle dere som kom på besøk. I perioder var det kø ved kuttedisken, så takk også for tålmodigheten.

Det er fremdeles salg på enkelte varer i butikken, blant annet disse vakre Amy Butler trådeskene.
183 m pr. spole og 100% bomull. Fin til quilting.
Selges nå for 199,- pr eske.



For tiden syr Anne-Kjersti på et håndsømsprosjekt og da er denne saksen og silketråden uunnværlig for henne. Saksen heter Kai og koster kr. 209,- Det var veskemakeren Andrè Wallenborg,http://www.wallenborg.no/, som hadde den med på et kurs for flere år siden.

Alle sysakser ble kassert da denne kom inn på Anne-Kjersti sitt syrom. Den er merket med hyssing. Det betyr i Anne-Kjersti-heimen: "Denne må vi ligge unna. Det blir månelyst om noen bruker den på annet enn stoff".
Silketråden er litt tykkere enn vanlig sytråd. Den knuter seg ikke og finnes i mange farger. Kr. 27,- pr. spole. Anne-Kjerstis favoritt sytråd for håndsøm.

Det hender at det kan være vanskelig å tre nålen. Da er dette ett godt hjelpemiddel.
Nålen settes ned i en åpning på toppen og tråden legges på tvers i et spor. Hendelen til høyre trekkes ned og vips er nålen tredd. Kjekt å ha. Kr. 179,-

God søm.

lørdag 8. januar 2011

Skrytesøndag

Søndag 9.januar henger vi opp de vakre kursmodellene i skolestua vår. Samtidig gir vi 20% avslag på alle varer i butikken. Gjelder ikke bestillinger, abonnementer,kurs og kommisjonsvarer. Vanlig åpningstid fra 12-16. Velkommen.

En av kursmodellene er Kvinnearven, laget av Tone Storhaug. Dette kurset er laget for å inspirere deg til å lappe-bruke dine gamle skatter.

Nærbilde av en av blokkene,gammelt kjøkkenhåndkle med monogram i midten.


Kurs nr.4 er gjenbruk og redesign av klær med Tove Stang Karlsen.


Tuntreet er et applikasjonskurs med Anne Rønningen.


Helt på slutten av året sendte vi ut siste pakken av vårt stoffabonnement.  Denne pakken inneholdt noen vårlige stoffer.



Av disse stoffene sydde Anne-Kjersti en liten Rug Mug, eller krus-duk som norsklæreren på Lappe Makeriet velger å kalle den.



Klar til te, lydbok og håndsøm på terrassen når snøen er gått.

tirsdag 4. januar 2011

Maskinquilting og nyttårssalg

Godt Nytt År!

Med jevne mellomrom får vi besøk av maskinquilterne Anne Rønningen og Merete Ellingsen. Ønsker man et arbeid maskinquiltet, kan man møte opp i butikken og levere inn arbeidet. Man får også anledning å diskutere mønster og trådfarge med Anne eller Merete. Onsdag 5.januar fra ca. kl.14 kommer Anne en tur "utenom turnus". Har du noe som du ønsker at Anne skal quilte for deg, er det bare å møte opp. Eksempler på hva Anne får til med sin maskin finner du her:http://www.annesquiltekammer.blogspot.com/.

Dette er ett tidligere månedens blokk  teppe fra Lappe Makeriet som Anne har quiltet.
Tidspunktene som Anne og Merete kommer til oss denne våren, finner du i kursplanen på nettsiden vår,http://www.lappemakeriet.no/

Vi har fremdeles nyttårssalg. Disse søte kakeboksene er på salg.




Kr. 39,- for den lille.

Kr.50,- for mellomstørrelsen.


Kr.65,- for den store.
De kan legges i hverandre om man ønsker ett helt sett.

Runde esker i pappkartong. Mange forskjellige størrelser. Pris fra kr. 49,- til 155,-, men selges nå til 70% avslag. Disse kan vi dessverre ikke sende  i posten.