søndag 27. februar 2011

Vinterferien er over og nye stoffer har funnet veien til hyllene våre. Her er noen av dem - friske vårfarger. Alle til kr.154,- pr.m.












Trine har også latt seg inspirere av vårstoffer. Denne pakken inneholder 6 stk stoffer i størrelse 30x55cm, kr. 189,-.




Fra Moda har vi disse gryteklutene/underlagene. Fine til påsken. Kr. 125,- pr. stk.


Noen har vinterferie i kommende uke. Håndsøm er kjekt å ha med på ferie. Torunn sin duk har inspirert mange. Mini Dresden Plates, kr. 99,- for 12 "tallerkner", er applikert på et helt underlag. God ferie.




søndag 20. februar 2011

I går kom det opp en ny modell i butikken. Teppet er sydd av Marianne. Hun falt pladask for denne bilen. Eierene gav tillatelse til at hun kunne få tegne bilen og bruke den i et broderi. Bilen er nemlig ute på tur av og til og har en gang vært i Elisabeth Grannemanns eie. Bilens historie følger med i mønsteret, kr. 119,-. Materialpakke 795,-.  Finnes også i en brun variant.




Detalj fra teppet.

Nye blader kom også inn i slutten av denne uken, Australien Patchwork & Quilting og Australien Country Threads, kr. 109,-





Tilda har kommet med ny bok, Tildas Atelier.



Glimt fra boken



Helle Løvenskjold starter kurset "Fjærboa-stjerne" i skolestuen vår den 12.mars.  Ledig plass. Malsettet til stjernen finnes i 2 størrelser.



Her på Verket er det skolens vinterferie neste uke. God tur til dere som reiser til fjells. Butikken har vanlig åpningstid, 10-17 på hverdager, lørdag 10-16 og søndag 12-16.



torsdag 17. februar 2011

I går kveld var det kurs i frihåndsquilting i skolestua vår og Lena R. Andersen  var kursleder. Hun gav tips og gode råd.


Et  godt hjelpemiddel som hun anbefalte var selvtreende nåler. Nålene har en "v" i toppen der man bare drar tråden ned. Egner seg godt til å feste løse trådender. Kr. 40,-



Et annet godt tips for å få et bra resultat når man frihåndsquilter, var disse "ringene" som legges i spolehuset. Minsker mulighetene for "fuglereir" på baksiden av arbeidet. Kr. 110,-



Mens kursdeltakerne øvde på quilting av hjerter, stjerner og andre border, pakket Anne-Kjersti opp nye stoffer. Prikker er fremdeles i skuddet. Kr. 179,- pr.m. De to øverste er japanere med litt linstruktur.


Til slutt en hilsen fra pappmal-entusiasten. Trekanter kan man også sy for hånd. Pappmal trekant 3" kr. 55,- . Trekanter finnes også i 1", 2" og 4".



tirsdag 15. februar 2011

 I dag har det vært Kaffe-lappen. Bente S. Tangen viste frem sitt resteteppe.  Dette er en avlegger (tremenning?) av Tante Rosa, månedens blokk i 2009. Håndsydd på strek. Flott arbeid.




Vi hadde også besøk av Liv Hummel. Hun hadde med seg sin "Jane Austen", sydd for hånd over pappmaler (diamant 3"). Vakkert.



Nye stoffer er pakket opp.  "Blått til lyst". Kr. 179,- pr.m.




Litt vårfarger. "Syrlige drops" til kr. 145,-



Tullemor har sydd grytekluter til påsken. Hun har prøvd vår nye termovatt. Den var lett å arbeide med og passe tykk. Vatten er litt sølvfarget i midten. Holder både på varme og kulde. Kr. 79,- pr.m.



Nytt nummer av Lev Landlig er i salg. Anne-Kjersti prøvde oppskriftene på gratinerte bjørnebær og sjokoladekake med pærer i helgen. Tomme fat....




søndag 13. februar 2011

Gjenbruk og redesign

I helgen har kurset "Gjenbruk og redesign av klær" vært gjennomført i butikken. Kursleder var Tove Stang Karlsen.  Da Anne-Kjersti var innom på søndagen var stemningen høy. Tove gav mange tips og ideer, og nye antrekk ble tryllet frem av avlagte klær. Nytt og gammel ble også sydd sammen. Her er ett skjørt Trine sydde.

Venstre del av skjørtet er et nytt stoff. Den høyre delen er rester fra et dødsbo som Anne-Kjersti fikk for en tid tilbake. Hun fant ikke noe bruksområde for denne duken, men hun visste om en annen som kunne få bruk for det. Nå er det i et skjørt.
Bak har skjørtet ett nytt stoff, ett av Trines favoritter. Kamerastoff kr. 239,- pr. m.
Kursdeltakerne lærte å lage mønster til skjørt med glidelås. Trine var veldig fornøyd med sitt resultat.

Ett annet av helgens produkter var omsøm av strikkekofte. Koften ble strikket av farmor på 40-tallet. Den var blitt trang i armene, men ellers i fin form og full av minner. Armene ble klippet av og erstattet med bomullsstoff. Lukking i halsen av retrostoffer.


Monica laget denne nye kjolen av avlagte klær. Den rosa overdelen er fra en tunika som ikke var i bruk. Den hvite delen på ermene er fra en skjorte. Et sort, langt skjørt som hun ikke likte, er sydd på den rosa overdelen. Rosettene på midten er fra en skjorte.


En som bivånet kurset var denne frøkna, en skikkelig gjenbruks dukke.


Dukken er sydd på 90-tallet av en gammel dame i California. Selve dukkekroppen og underskjørtet er nytt. Kjolen er en gammel quilt i Dobbel Wedding Ring mønster.Kragen er et gammelt broderi. Kr. 1595,-

Ble du inspirert? Tove Stang Karslen sin nettsiden finner du her:http://www.levendetekstiler.no/

torsdag 10. februar 2011

Cath Kidston

Nå har vi fått inn boken til Cath Kidston. Full av inspirasjon og mønster til store og små prosjekter.
Kr. 265,-


Mens du syr kan du jo høre på radio. DAB radio i Cath Kidston "stoff", kr. 2675,-   .Lekker er vel bare fornavnet.  Med aux ledning kan du koble den til CD-spiller, ipod og andre duppeditter. Den kan også brukes med batteri. Håndsøm på stranden eller bryggen, radio med krystallklar lyd, tekoppen og brownies....Anne-Kjersti drømmer seg bort.



Men det er langt til strandlivet enda. Slik så det ut på Bærums Verk på tirsdag og nå snør det mer.

tirsdag 8. februar 2011

Varer fra messen er begynt å komme inn. Dette flotte hanestoffet måtte vi bare ha til påske. Kr. 154,- pr.m.


Passer fint sammen med stoffene fra pakken "glad orange", kr. 139,-



En annen påskeinspirasjon er påskeduken fra Sara Bolster. Mønster kr. 129,-

Detalj fra løperen

Junaina har pakket materialpakke til løperen, kr. 529 inkl. mønster

Håndsøm over papp er et herlig håndarbeid. Det er mange former og størrelser å velge mellom.


Liker du småtterier, kan man sy noe av de minste sekskantene.


Anne-Kjersti synes det var nok etter 6 blomster. De ble applikert ned på hel bunn, quiltet og bamsen fikk sengeteppe på sengen sin.

Oktagon kan kombineres med firkant. Begge størrelse 1". Anne-Kjersti fikk inspirasjon til dette etter kirkebesøk i Roma. Gulvene var de flotteste fliser i lappemønster.



Månedens blokk, Kusine Turkis, er laget med 1 1/4" hexagon. Teppet er sydd av Anne Fjellvær og maskinquiltet av Gladlappen.

Detalj fra teppet.


Modeller på flere former kommer fra pappmal-entusiasten.

søndag 6. februar 2011

Forrige uke var Trine og Anne-Kjersti på innkjøpsmesse. Det ble noen ruller med stoff. Nye trender er også spennende å følge med på. Her er hva trendforskerne tror kommer av stiler og farger:


Isblå farge i alle nyanser.


På standen til Fr. Jørgensen falt øynene på en kjenning, Tallerkenhylle.  Disse teppene er sydd av Inger Loeshagen. Vakkert.



En rosa og delikat variant.




Trine sin tallerkenhylle fra boken "Andre lappesaker".

 Teppet er sydd  over pappmaler, kr. 198,-. Nok til 12 "tallerkner".

På denne standen fant vi også Annaka sittende med et sytøy i fanget. Hun er i gang med neste jul.