torsdag 23. juni 2011

Utstilling og St.Hans fest

I dag sørget Trine for en høytidlig åpning av vår lille utstilling, "Kvinnearven". Arbeider laget med hjelp av skatter fra tidligere tider, er å finne i skolestuen vår.  Etter noen velvalgte ord, klippet Trine snoren og erklærte utstilling for åpnet.


Siden det var midt i arbeidstiden, ble det kun skålt i Clausthaler.



Utstillingen varer helt til 23. august. Velkommen innom for en titt. Vi har åpnet i hele sommer. Hverdager fra 10-17, lørdag 10-16 og søndag 12-16.

I fjor var Bærums Verk 400 år. I den anledning tok nåværende eiere, Lise og Carl Otto Løvenskiold, opp en gammel tradisjon med felles St. Hans feiering for alle på Verket. Arrangementet var særdeles vellykket. Dette førte til at også i år har beboere med adresse Bærums Verk og ansatte på Handelsstedet Bærums Verk,  fått invitasjon fra Løvenskiold til St. Hans feiring på Verket. Ca. 4000 har fått billetter til dette gratis arrangementet. De siste dagene har det sydet av arbeid og rigging på området. Nå er festen snart i gang. Slik så det ut for noen timer siden:



Bordene er dekket.


Mai-stang på Festplassen.



St.Hans bålet er gjort klart i elven.

Anne-Kjersti synes hun er heldig som skal tilbringe kvelden i disse vakre omgivelsen, med underholdning, grillmat og venner.

God midtsommeraften fra Verket.

onsdag 22. juni 2011

Stoffabonnement, nye blader og sommeravslutning

Ett av stoffabonnementene på Lappe Makeriet består av 3 utsendelser pr. år med 4 stoff fra nye kolleksjoner.  Sommerpakken ble sendt ut nå i juni og av stoffene laget Anne-Kjersti denne puten.



Midten er en av stjernene fra mønsteret "Under The Southern Star". Midten fikk en knapp i stedet for sirkelen.



Stoffene er på rull i butikken til kr. 179,- pr. m. Vi har også noen materialpakker igjen, 4 stoff + malsett til en stjerne, kr. 209,-






Nye blader fra Australia kom i går, kr. 115,-







 Asker Quiltelag hadde sin sommeravslutning på Verket. En guidet omvisning på området og besøk på Lappe Makeriet. Heldigvis holdt regnet seg vekke, så kaffe og kaker kunne nytes ute på benkene. Takk for besøket.




 



lørdag 18. juni 2011

Sommersøm og lesestoff

Nå nærmer det seg sommerferien og da er det mange som er innom for å skaffe seg litt håndsøm til ferien.
Det er mye å velge i og her er litt av utvalget vårt.

Pakkene inneholder papp og hardplastmaler inkl. sømrom.

Sirkel eller "pai", kr. 198,-


Vindmøller, kr. 220,-

Rødt og hvitt,  kr. 279,-




"Fliser", kr. 229,-

Litt lesestoff er også herlig i ferien, som  f.eks. de tykke, japanske bladene med masse inspirasjon. Kr. 169,-


En titt inni...





En titt her også.




Anne-Kjersti har sett seg ut denne boken som sommerlektyre.


I dag er det "Quilt-In-Public" dagen.  Håper de av dere som har vært "ute i felten" har hatt en fin dag.



onsdag 15. juni 2011

Sommerduk og silkevatt

Marianne sin vakre sommerduk er tidligere vist på bloggen. Stoffene har vært utsolgt en stund, men nå er de tilbake. Mønster til duk og spisebrikke, kr. 98,-


Prikkete midtstoff, kr. 198,-
Stripete stoff kr. 209,-

Esker med silkevatt kom inn døren denne uken. Silkevatten er lett å håndquilte i og litt "jevnere"  enn ullvatten. Minimal krymp og kan vaskes  mildt i vaskemaskinen. Finnes nå hos oss i 3 størrelser, crib, queen og king. Pris 159,-, 449,- og 598,-.



Anne-Kjersti har syrom på loftet og der er det noen ganger dårlig lys. Da er denne lampen med dagslys kjekk å ha.  Lett å ta med seg eller flytte rundt. Kr. 759,-





onsdag 1. juni 2011

Sommernett og sommersøm

Trine er i farta med nett til sommerens badetøy eller alle andre ting  "morer" må ha med seg på tur.
Nettet er sydd i ett av Trine sine favorittstoff, kr. 154,- pr.m. Hankene er gjordebånd i bomull, kr. 25,- pr. m.


Utsnitt fra stoffet.



For en tid tilbake fikk Anne-Kjersti ett kort med bilde av en gammel quilt. Blokken gav inspirasjon, men ble lagt på vent. En dag skulle denne pappmalen fylles på i butikken, og måtte bli med hjem.


Pappmalene ble puslet sammen og ble lik som blokkene i den gamle quilten. Nå skal flere blokker lages i sommer. Hvor veien går videre, vil tiden vise, Den blir vel noe fyllmasse og kanskje andre blokker.






Nye stoffpakker er blitt laget. Denne er i lyse farger, med litt tilsnitt av beige, kaki og grått. Pakken består av 15 ulik stoff, ca. 30 x 55 cm, kr. 448,-






Anne-Kjersti er etnisk Bergenser, buekorpsentusiast og Bergenspatriot, men må innrømme at Bærums Verk er et veldig godt sted både å bo og å arbeide. Sjekk hvilke omgivelser  Trine og Anne-Kjersti går gjennom på vei til butikken.





Vel verdt et besøk.  Mer om Bærums Verk finner du her http://www.baerumsverk.no/.