lørdag 29. oktober 2011

Fransk julestrømpe og Rachels nisse

Flere julegaveidèer eller julepynt til eget hjem.

Julestrømpen fra Frankrike er en materialpakke med alt inkludert. Applikert nisse. Kr. 379,- og størrelsen er 35x25. Kan fylles med litt julegotter til små venner.
http://www.lappemakeriet.no/materialpakker/fransk-julestrompe




Denne julenissen er laget av Rachel i USA. Materialpakken  til den applikerte nissen og Rudolf, inkluderer alt, også vatt og bakside. Størrelse 33x38 cm, kr. 239,-
http://www.lappemakeriet.no/materialpakker/applikert-nisse


Sømmelig helg.

torsdag 27. oktober 2011

Julegaveidè

Nå går vi snart inn i november og da kan man jo pusle med litt julegaver.  Her er et baksteklede som kan være fint til en brødbaker eller kakebaker.


Bakstekledet er i 100% bomull, ferdig faldet med hullfald, påtegnet og med tråd. Alt er klart til sette i gang og ingen montering etterpå. Kr. 255,-. Størrelse 70x70 cm.
http://www.lappemakeriet.no/materialpakker/julebakstklede


Lappe Makeriets mest populære juleduk er den Anne-Kjersti kaller "Brita med eplene". Den er i bomull og lin, størrelse 80 x80xcm, ferdig påtegnet og faldet. Klassisk og julefin.
http://www.lappemakeriet.no/materialpakker/patrykket-brita-med-eplene-til-jul




Helle Løvenskiold har tidligere hatt kurs i mønsteret "Under the Southern Star" fra Sue Daley. En av kursdeltagerne var Irene Undbekken og her er hennes teppe. Et skikkelig mesterstykke. Gratulerer Irene.


tirsdag 25. oktober 2011

Broderi til jul

Starter man med å brodere   nå, er det store sjanser for å bli ferdig med disse gammeldagse nissene til jul. Små-nissene er 20 x 20 cm i størrelse og er ferdig påtegnet på hvit hellin. Tråd følger med. Kr. 149,-.
 http://www.lappemakeriet.no/materialpakker/broderi-lite-god-jul




Litt større nisser, 34 x 60 cm,  ferdig påtegnet på naturfarget hellin og med tråd og rødt kantebånd.
Kr. 296,-. http://www.lappemakeriet.no/materialpakker/broderi-god-jul-med-rodt-band



Anne-Kjersti får litt "på-kjøkkenet-til-farmor" følelse av disse. En god følelse.

søndag 23. oktober 2011

Adventskalender

Om vel en måned er det tid for å finne frem adventskalenderen. Her er en brodert kalender som er tegnet av Kirsten Langebråten. Den har en fin strek og er koselig å ta frem år etter år.

Størrelsen på broderiet er 52x40 cm. Kalenderen kan kantes med et stoff eller rektangler i flere, ulike stoffer.





Ferdig påtegnet kalender kr. 198,- http://www.lappemakeriet.no/materialpakker/pategnet-julekalender


søndag 16. oktober 2011

Kaffekrus

Trine og Anne-Kjersti er samlere av stoffer, men kaffekrus er også noe de lett faller for. Hvert semester finner nye krus veien til Verksgata 1 og disse ble høstens valg. Alle til kr. 49,-








 Denne roseserien likte fruene godt, så da ble også tallerken og bokser med hjem.
Tallerken kr. 49,- og bokser kr. 98,. (sett med 2).




Kalenderen viser midt i oktober og på Verket har det allerede vært morgener hvor isskrapen måtte frem. Kanskje på tide å tenke på årets julegaver?
Liker du å brodere, er denne duken stilig og lett å komme i gang med. Duken er halvlin, ferdig fallet og påtegnet. Størrelsen en 100cm x 100 cm. Tråd følger med og materialpakken koster 449,-.





Torunn har latt seg inspirere av dette kristornstoffet og laget en løper i sort, hvitt og rødt. Materialpakke kr. 229,-




God uke.

tirsdag 4. oktober 2011

Startskuddet til julesøm

Onsdag i forrige uke gikk startskuddet for julesømmen i Bærum Lappelag og for Lappe Makeriet. Vi var invitert til laget med mini-butikk og for å gi juleinspirasjon. Bilder fra møtet kan du se her, http://www.bll.no/.

Nissemor Trine  er klar med julesømmen.

Modeller og materialpakker vil komme på bloggen utover i ukene, men her sniker det seg med noen julemus. Broderiet, kr. 69,-, er ferdig påtegnet fra Kirsten Langebråten  og montert i en pute.


Flere julebroderier er å finne i juleheftet til Fine Sting, kr. 275,-


Julestoffer fra Westfallen, fra kr. 225,-





Fredag var Merete fra sy.no på plass i butikken for å ta imot tepper til quilting og levere ut ferdige arbeider. Dette teppet fra Bjørg Andersen skulle til quilting. Mønsteret heter "I beina på Anne-Kjersti" og er fra Trine sin bok Lappesaker,http://www.lappemakeriet.no/boker/lappesaker.



Et herlig teppe.

Grete Harang er quilteren bak dette teppet som er sydd av gardinprøver. Stilig.




Unni Kolstad  er ustoppelig kreativ når det gjelder å bruke opp alle rester fra materialpakkene til månedens blokk. Hun abonnerte på den varianten av Åttebladsrosen som Lappe Makeriet kalte 1970-tall. Her er "resteteppet" fra Åttebladsrosen.




Nytt fra Kaffe Fassett, Quilts in Sweden, kr. 249,-


 Sniktitt fra boken.

God høstferie til dere i østlandsområdet. Lappe Makeriet har åpent som vanlig, hverdager 10-17, lørdag 10-16 og søndag 12-16.