mandag 27. februar 2012

Brodering

Titt og ofte kommer det nytt utstyr man kan bruke i lappeteknikk. Alt er kanskje ikke like nødvendig, men i blant er det utstyr som virkelig er til forbedring og et godt hjelpemiddel. En lærer ble helt svimeslått av lykke over dette Sulky produktet. Det ville gjøre prosjektet i hennes klasse betydelig lettere for henne. "Fortell om dette produktet", var oppfordringen. Så her kommer litt produktinformasjon.



Arkene i posen (12 ark) kan kjøres gjennom kopimaskin eller printer. Har man et mønster f.eks fra en bok, kan det kopieres over og man slipper å tegne selv. Papiret som er "bak", tas av og arket med mønsteret legges på stoffet man skal brodere på. Fungerer som Post-it, bare med mer lim. Kan dras av og plasseres om igjen hvis det f.eks ble skjevt. Broder mønsteret.
Når broderiet er ferdig legges det i kaldt vann og produktet løser seg opp - som gelatin. Stoffkvalitet varierer, så noen ganger må man skifte vann. Skyll til alle rester er forsvunnet.
Tidsbesparende og lett å se mønster på lin og andre mørke stoffer.



Inger L. fra Hønefoss er quilteren bak dette lekre sommerteppet. Flotte farger og fine broderier.



Detalj fra teppet.



Takk for titten, Inger.



torsdag 16. februar 2012

Kveldslappen

I kveld er det Kveldslappen fra kl. 18-21. Anne-Kjersti demonstrerer bruk av Log Cabin linjal.  Som vanlig serverer vi kaffe/te og hjemmebakst.



Oppskriften fra tirsdagens hjertekaker/brownies ( se forige blogginnlegg) er ettersøkt. Det er en oppskrift av Lars Barmen.

150gr. kokesjokolade og 100 gr. smør smeltes og avkjøles.

Rør lett sammen 50 gr. mel, 150 gr. sukker og 3-4 egg.

Blandes med sjokolade/smør blandingen.

Helles i smurt og strødd form, ca. 24cm eller ev.hjerteformer.

Stekes ved 160 grader i 25 minutter. Blir den stekt for lenge, blir den tørr.

Serveres med et melisdryss og er ekstra god sammen med is , krem eller frukt.

God bakst.






tirsdag 14. februar 2012

Hjertedagen

Gratulerer med hjertedagen alle håndarbeidsdamer.

På Verket feirer vi dagen med hjertekaker på Kaffelappen.


Anne-Kjersti har tatt frem et lavendelhjerte sydd av en gammel, fransk quilt. Bruk en UFO eller noen vakre stoff og sy noen hjerter i dag.



søndag 12. februar 2012

Morsdag

Gratulerer med dagen til alle mamma'er.

Litt inspirasjonsbilder på denne dagen.

Gunvor Elise er like glad i blått som Anne-Kjersti og dette teppet var ferdigquiltet hos Anne Rønningen i forrige uke. Vakre blå blomster.



Blomstene er sydd over papp, 1 1/4" hexagon. Til denne størrelsen finnes også en plastmal som er med sømrom. Det gjør det lett å skjære flere lag med stoff samtidig og alle bitene får likt sømrom. Flott arbeid, Gunvor Elise.



Trine har hatt kurs i teppet Solsnu. Oppskriften har gått som føljetong i Quiltemagasinet tidligere. Fredag var siste kursdag og mange fine arbeider er nesten ferdig.





Det er blitt brukt mye tid å velge farger og stoffer til teppene.





Alle teppene fikk et forskjellig uttrykk og alle ble like fine.




Solen i midten er sydd på stoffunderlag. Sy på pair metoden kan også brukes.




En fortsatt god dag med håndsøm eller ved symaskinen.



torsdag 9. februar 2012

Påskehane

Trine og Anne-Kjersti har jaktet på et fint påskebroderi og nå er det kommet i hus. Påskehanene er påtrykt på hellin. I pakken er det hvit tråd og nål. Duken er ufaldet. Skal man bli ferdig til påske, kan det være greit å starte nå i vinterferien.



Bjørg er en racer på symaskinen. Hun har allerede ferdig toppen til et nine patch teppe med de nye stoffene i serien Battle Hymn. Noen stoffer er spedd på  med fra eget "lager".  Stilig teppe, Bjørg.



Fargene er som alltid mye vakrere i virkeligheten enn på bilder.



Sigrun har valgt å starte året med å gjøre ferdig noen ufoer. Kanskje 2012 blir det internasjonale gjøre-ferdig-året? Dette prosjektet ble påbegynt på et håndsømskurs hos Anne-Kjersti rundt 2003. Firkantene er håndsydd over papp og håndquiltet. Gratulerer med ferdig og flott duk, Sigrun.




torsdag 2. februar 2012

UFOveggen til Hilde er ny

En gardinrest fra en tante var bestemmende for hvordan teppet ble seende ut. Hilde rakk sin egen frist, nemlig 1. februar. Teppet ble hengt opp på Lappe Makeriet i går. Hvis du vil se teppet i virkeligheten er du velkommen innom. Man-fre 10-17, lør 10-16 og søn 12-16. Ved siden av Hildes februaroppnåelse henger hennes plan for april. Den er absolutt ikke ferdig, men Hilde Krohg er fast bestemt på å få aprilUFUen ferdig til 1. april. Vi får se. Hvordan ligger du selv an med UFerdige Objekter? Ta frem en nå og se om du kan få sving på den. Hvilke av stoffene tror du var fra tantens gamle gardin? Har du muligens selv en gardin som kan fullføre et teppe? Du kan vinne en hel meter stoff ved å melde på UFOprosjekter i butikken.