fredag 30. mars 2012

Nåleputer

Trine og Anne-Kjersti kom over noen vakre nåleputer som de bare måtte ha. Nå har disse funnet veien til butikken i litt forskjellige farger. Nåleputene er strikket med åttebladsrose og fylt med ull. En fryd for øyet ved siden av symaskinen eller i boksen med håndsømmen.



Nåleputene  er lagt i nettbutikken sammen med disse nye motivstoffene:



lørdag 24. mars 2012

Ledig kursplass og nye varer

Torsdag starter vi opp ett nytt kurs som tar utgangspunkt i strimler som er 2 1/2" brede. Man kan bruke stoffrester eller jelly-rolls. Kurset går over 2 ganger og tidspunktet er kl. 18-21. Ring butikken hvis du har lyst å delta.  Nedenfor er et bilde av en av modellene.



I går kom det inn noen lekre stoffer fra Cabbage & Roses. Til å få sommerfølelser av.







Påsken er like rundt hjørnet. Litt påskepynt er kjekt å ha og med dette kjøkkenhåndkle kommer påsken til kjøkkenet. 100% bomull. Størrelse 50x 85 cm.




Jorhild har flittige hender og det er en glede å få se hva hun lager. Dette teppet er laget som stjernene i vår månedens blokk, snippespekulasjer, men i farger Jorhild har valgt selv. Det er en gave og heldig er den som får dette.


En detalj fra teppet. Vakker quilting som gir en flott dimensjon til teppet.



onsdag 21. mars 2012

Fra Bergen

Da er helgen i Bergen over. Ett flott arrangement med fine utstillinger, mange quiltedamer, kurs, foredrag og butikker. Hyggelig å se ansiktene bak navnene til våre kunder både på Vestlandet og ellers i landet.

Her er Trine i gang med å rigge til butikk.


Det ble jobbet hardt for å bli ferdig til fredag ettermiddag, men alle varer var på plass da dørene åpnet og quilteglade damer strømmet på. Takk til alle besøkende.



I årets konkurranse i tradisjonell klasse, vant "vår" Torunn 2. premie. Gratulerer til Torunn. Teppet kan beundres på siden til Norsk Quilteforbund, http://www.nqf.no/. eller vår facebook side.

Neste år er Sarpsborg stedet for denne "festivalen". Man behøver ikke være medlem i Norsk Quilteforbund for å se utstillinger og besøke butikkene. Vil man ha med seg kurs, foredrag og årsmøte må man være medlem. Hold av tredje helgen i mars 2013.

tirsdag 13. mars 2012

Ut på tur - til Bergen

I dag reiste "halve butikken" på tur til Bergen. Tullemor, Trine og Anne-Kjersti vil være på plass når butikkene på årsmøtet til Norsk Quilteforbund åpner fredag kl.15.30. Hotell Norge på Ole Bulls plass vil være fylt med utstillinger, butikker og mange quiltere hele helgen. Man trenger ikke være medlem av Norsk Quilteforbund for å få med seg denne begivenheten. Her er mye inspirasjon å hente. Les mer om åpningstider på http://www.nqf.no/. Velkommen til vår mini-butikk.
Samtidig som vi er i Bergen, vil butikken på Bærums Verk ha vanlige åpningstider.


Logistikk-sjefen har apekatt armer i kveld og snart er det på'an igjen - i Bergen. Fin trening.

mandag 12. mars 2012

Kveldslappen

Kveldslappen på Kvinnedagen sist torsdag, hadde en utradisjonell meny. Øl, foccacia, spekemat, druer og potetgull, te og kaffe. Noen mente det var en "mannemeny", men det var like god stemning som vanlig.



Torunn hadde brodert påskehaner. De er stolte og flotte, klare for påskefeiring.



Åse F. startet på abonnementet snippespekulasjer forrige måned. Utrolig hva hun har fått ut av pakken 1.



Øverst til høyre ligger stoffene til pakke 1. Stjernen til venstre er størrelsen i originalteppet. I tillegg har Åse sydd en stjerne i en mellomstørrelse. Til slutt en miniutgave av originalen. Snakk om å være søt og vakker. Noen quiltere bruker opp alle stoffene som kommer i månedens blokk. Det er både imponerende og inspirerende å se hva som blir av restene.

torsdag 8. mars 2012

Vis og fortell fra Kaffelappen

Rundt bordet på Kaffelappen hver tirsdag, er det mye flott å se. Her er et lite knippe av vakre arbeider som vi gjerne deler med dere på Kvinnedagen.

Bjørg A. er alltid i farta med nye prosjekter og det er en glede å se hva hun får til. Nedenfor er et "Pai-teppe", laget av malene til Sue Daley. En smak av sommer.


Jorhild er en mester på flere håndarbeidstyper. Arbeidet her har både håndsøm over papp og broderi. Som vanlig delikat og flott utført.


Detalj fra broderiet.



Unni N. har sydd Under the Southern Star, og det kom tilbake fra quilting hos Anne Rønningen i forrige uke.
Anne-Kjersti bruker Bergens uttrykket "gysla flott" om denne quilten (= veldig flott).





Quiltingen kommer ikke så bra frem på bildet, men her er det knipset fra baksiden.



Gratulerer med dagen ønskes alle håndarbeidsdamer fra oss på Verket. Vi feirer dagen med Kveldslappen fra kl. 18-21.