torsdag 31. mai 2012

Markedsdag

Lørdag 2.juni er det markedsdag på Bærums Verk.
Verksgata og alle torg rundt gaten fylles med aktiviteter, kunst, design, kunsthåndverk, håndverk og mat.
Merete fra Sy.no kommer med sin store quiltemaskin og Bjørg Andersen vil selge arbeider i lappeteknikk. Ellers vil det bl.a være boder med salg av glass og porselen, strikkeprodukter, bunadsbelter, keramikk,kurver, pledd, smykker mm.
Åpningstid fra 10-17.

Velkommen.

onsdag 30. mai 2012

Dyktige jenter

Lykken er å være på jobb når dyktige jenter er innom med ferdige arbeider. Det er flott å se at man kan inspirere hverandre. Andres bruk av farger og former gir nye ideer og nye arbeider.

Jorhild var innom butikken i dag med dette vakre arbeidet. Handsøm over papp med formen bikuber og firkanter. Jorhilds skaperglede er til stor inpirasjon for andre lappedamer både når det gjelder valg av farger og sømteknikk. Takk, Jorhild.

 Sue Daley har også en variant i en pakke, som inneholder pappmaler og skjæremal. Håndsøm er perfekt å ha med seg på sommerferien. Advarsel: Det er sterkt vanedannende.






Unni K. har en skikkelig opprydning i bunken over prosjekter-i-arbeid. Det kommer stadig nye tepper og her er det en log cabin som er kommet fra quilting. Log cabin er en klassiker som alltid blir vakker.




Quiltemønsteret heter Vintage Rose (tror Anne-Kjersti) og lager fine, myke kurver til de rette linjene i log cabin. 




Flere arbeid fra Unni K.  En jelly roll blir et fint stripe-teppe. Imponerende jobbet med prosjekter-i-arbeid-bunken, Unni K.




Bjørg lar seg lett inspirere og hiver seg stadig ut i nye prosjekter,lager sin egen vri - og blir ferdig. Her er Bjørg sin variant av Antique Sampler, som er en litt mindre variant enn "originalen". Her er både håndsøm og applikasjon.  Strålende arbeid, Bjørg.






Pappmalene kaller!

torsdag 24. mai 2012

Utenfor komfortsonen for fru Tangen

Fru Tangen satte for kort tid siden i gang med et prosjekt fra Quiltemagasinet. Modellen er laget av Rie Norum og sydd over pappmaler. Selve stjernen er sydd av stoffer fra vårt reproabonnement.




Kvadrater og trekanter fyller ut stjernen. Så var det fru Tangen ønsket å gå utenfor komfortsonen sin og Trine hjalp gjerne til. Sammen fant de veien videre og det ble et spennende og flott resultat. Well done, fru Tangen.



Unni N. liker alt i liten størrelse. Hun har brukt maler i mindre størrelse og har laget denne stilige "bringekluten".





Merete har vært og levert ferdig quiltede tepper og da er Anne-Kjersti på pletten med fotoapparatet.
Inger har blitt inspirert av et av teppene fra Trine sine bøker. Blått er flott, Inger og heldig er den som skal få dette i gave.





Og da var vi i finalen i Grand Prix!

mandag 21. mai 2012

Vis og fortell

På kaffelappen er det stadig nye, fine arbeider å beundre. Sist uke viste Liv frem sitt hexagonteppe. Det er siste innspurt før quilting.



Størrelsen på hexagonen er 3/4". Håndsøm er fint arbeid å ha med seg på ferie. Kanskje noe å tenke på til sommerferien?



Mette har fått teppet sitt tilbake fra quilting. Flott, appikert arbeid.



Detalj fra teppet. Legg merke til hjertequiltingen.

                                           

Nye maler inspirerer alltid. Her har Anne-Kjersti sydd en Dresden Plate i stort format over papp og applikert "solen"  (19"/ 48,3 cm i diameter) ned på et stripete, tynt ullstoff. Russedatteren ønsker seg pute av denne.


En strålende, glad uke fra Verket.

torsdag 3. mai 2012

Brigitte Giblin

Brigitte Giblin er fransk, men bor nå i Australia. Hun lagde sin første quilt i 1976 og er inspirert av gamle arbeider. Brigitte syr både for hånd og med maskin og har nettopp kommet ut med en ny bok, Feathering the Nest. En del av hennes modeller ble vist frem, til glede og inspirasjon, i Nantes.



Spennende bruk av sekskanter.








Nærmere bilde av senter på teppet. Ser du sekskantene?




Igjen er sekskanter brukt. Denne gangen for å ramme inn et motivstoff.


Den nye boken til Brigitte, samt bøkene til Linda Koenig, Reiko Kato og Kathy Doughty, ligger nå i nettbutikken, http://www.lappemakeriet.no/.