onsdag 20. juni 2012

Sommerutstilling

I dag åpner vår sommerutstilling av Anne Rønningen sine arbeider. Utstillingen vil vare helt til 20. august i butikkens åpningstider, man-fre 10-17, lørdag 10-16 og søndag 12-16.

Her skåles det i noe lett og sommerlig ved åpningen av utstillingen.





Anne har sydd lappertepper siden 1980 og har byttet ut jobb i helsevesenet med quilting på heltid. Hjemme i huset sitt på Lørenskog har hun en longarmmaskin som hun bruker til quilting av egne og andres arbeider.




2.plass i Norsk Quilteforbunds medlemskonkurranse.

Les mer om Anne her.

Velkommen til utstillingen og Lappe Makeriet i sommer.





torsdag 14. juni 2012

Nye varer

Nye varer er lagt inn i nettbutikken.

tirsdag 12. juni 2012

Flere nye bøker og litt inspirasjon

I forbindelse med at det er 150 år siden den amerikanske borgerkrigen fant sted, er det kommet ut bøker med quilter og blokker fra denne perioden. Her er 2 av dem.

The Ciwil War Anniversary Quilts er skrevet av Rosemary Youngs, og har 150 blokker fra borgerkrigs perioden.



Civil War Legacies har 15 mønster på quilter fra borgerkrigen. Arbeidene er "scrappy" og mønstrene har enkle steg-for-steg instruksjoner.




1000 Any-Size Quilt Blocks inneholder four-patch-, nine-patch- og five-patch blokker, stjerner, applikasjonsblokker m.m. En CD følger med boken, der blokkene finnes i ulike størrelser.




Nye quiltere er alltid velkommen. Anita har ikke sydd så lenge, men hun har blant annet allerede tryllet frem et teppe med åttebladsroser. Håndsøm over papp er det hun trives best med og nå skal dette arbeidet få ramme på. Fabelaktig arbeid, Anita.






Berit F. er damen bak dette resteteppet. En flott måte å bruke rester på og Berit har funnet vakre kombinasjoner av sine rester. Takk for at du delte inspirasjon med oss, Berit.



Blokken er "Rådhustrapp" med en ramme og terninger i hjørnene.



mandag 4. juni 2012

Blått

I dag kom den nye boken til Grete Gulliksen Moe og Ingrid Skaansar. Den heter "Blått" og har oppskrifter og ideer til både lappeteknikk, strikking, hekling og andre kreative ting.



Vi har  fremdeles igjen av boken, det Blå av Åsa Wettre, som  også omhandler blåfargen. Dette er en bok som tar for seg hva fargen symboliserer i ulike kulturer og til ulike tider. Har du sett utstillingen til Håkan og Åsa, vil du også kjenne igjen de blå skattene som Åsa og Håkan har samlet gjennom mange år. 



Den ene fargevarianten i årets månedens blokk, heter pannekake med blåbærsyltetøy. Vi har  noen igjen. Her er første pakke.



Anne-Kjersti har sydd blått - igjen. Midten av denne løperen startet opp som et bidrag til NQF sin konkuranse "koke suppe på en spiker". Meningen var at det skulle bli en blåbærsuppe, men det ble forkastet. Så lå de jo bare der, firkantene. Plutselig fikk de nytt liv i en løper. Rammen har fått 2 ulike stoff og ulike bredder. Langsidene er smalere enn topp og bunn.





Torunn er ikke fullt så blå og tar med litt rødt. Lett og sommerlig. Firkanter er fint!







Og mens du venter på sommeren, kan du jo pynte med litt sommerbånd