tirsdag 28. august 2012

Høstsemesteret er i gang

Forrige uke startet Kaffelappen opp igjen etter sommerferien og da er høstsemesteret i gang. Nye arbeider ble vist frem og Bjørg er begynt å tenke jul. Dette hjerteteppet har hun hentet inspirasjon  fra en av Gerd Merkesdal sine bøker.







Rett før sommeren ble Bjørg ferdig med dette teppet og det har smak av sommer.




Jorhild har også arbeider som vi liker å få beundre. Svennebrevet, som var Lappeskolen i Familien, er nå klar til quilting.




Jorhild har også laget sin variant av Antique Sampler. (Beklager.Bildet vil ikke snu seg på høykant og ungdommen er ikke her til å bistå med support for mor)



Takk for inspirasjonen til Jorhild og Bjørg.

Kveldslappen har første høst-treff på torsdag fra 18-21. Denne dagen gir vi også 17% på alle varer (unntatt abonnement, kommisjonsvarer, kurs). Lappe Makeriets 17 års dag  i mai forsvant i det blå, men blir altså tatt igjen på torsdag. Velkommen.

mandag 13. august 2012

Noen flere sommerminner

Det er noen flere sommerminner som må deles. Fremdeles fra Córdoba. Byen er kjent for sine mange, flotte patioer. Et slik mønster hadde vært noe og hatt på gårdsplassen. Minner om både japansk bretteteknikk og "leaf" pappmaler.



I håndverksgaten hadde skinnmakeren symaskinen sin stående.



Å bo på en parador (spansk statshotell) er en opplevelse. Bygningene er ofte gamle og har en historie.
I Úbeda er paradaoren en gammel prestebolig. Her er fra resepsjonen. Romslig for sognepresten dengang.



På vei til hotellrommet, falt øynene på en åttebladsrose på en gammel, liten kommode.


I sogneprestens kirke ved siden av hotellet, fantes trekanter på en gulvet.


Et annet sted på gulvet fikk Anne-Kjersti en assosiasjon til Carpenters Wheel.



Det var litt quilteinspirasjon fra Anne-Kjersti sin sommerferie. Lappemønstre kan dukke opp hvor som helst, også i en gammel bolig til en spansk sogneprest på landsbygden i Spania. Ha med tegneblokk eller kamera neste gang du skal på tur. Det kan være inspirasjon rett rundt hjørnet.

tirsdag 7. august 2012

Minner fra sommerferien

Årets sommerferie er over. Anne-Kjersti har vært i Spania og der dukket lappemønster opp på uventede steder. I år stod tur til Córdoba på planen og besøk i Mezquita-katedralen. Ved innsjekking på hotellet, var det dette som møtte henne. Familien fikk streng beskjed om å holde kofferter og bager unna  mønsteret på gulvet -  andre gjester skjønte tegningen også.



Lenger inn i resepsjonen dukket det opp et til.


På veggen ved spisesalen hang det et stort, applikert bilde.


Utrolig flotte detaljer.



Mesquita-katedralen er kjent for sine 850 søyler, men noen glassmalerier fikk frem lappetanker hos Anne-Kjersti. Her er det både firkanter, avlang hexagon og  åttebladsrose.




Kuber, hexagon og diamanter.



Men her er jo den delte hexagonen til Bente i forrige innlegg, i 2 farger! Og dette verket ble bygget mellom år 785 og 787 - artig.