søndag 13. februar 2011

Gjenbruk og redesign

I helgen har kurset "Gjenbruk og redesign av klær" vært gjennomført i butikken. Kursleder var Tove Stang Karlsen.  Da Anne-Kjersti var innom på søndagen var stemningen høy. Tove gav mange tips og ideer, og nye antrekk ble tryllet frem av avlagte klær. Nytt og gammel ble også sydd sammen. Her er ett skjørt Trine sydde.

Venstre del av skjørtet er et nytt stoff. Den høyre delen er rester fra et dødsbo som Anne-Kjersti fikk for en tid tilbake. Hun fant ikke noe bruksområde for denne duken, men hun visste om en annen som kunne få bruk for det. Nå er det i et skjørt.
Bak har skjørtet ett nytt stoff, ett av Trines favoritter. Kamerastoff kr. 239,- pr. m.
Kursdeltakerne lærte å lage mønster til skjørt med glidelås. Trine var veldig fornøyd med sitt resultat.

Ett annet av helgens produkter var omsøm av strikkekofte. Koften ble strikket av farmor på 40-tallet. Den var blitt trang i armene, men ellers i fin form og full av minner. Armene ble klippet av og erstattet med bomullsstoff. Lukking i halsen av retrostoffer.


Monica laget denne nye kjolen av avlagte klær. Den rosa overdelen er fra en tunika som ikke var i bruk. Den hvite delen på ermene er fra en skjorte. Et sort, langt skjørt som hun ikke likte, er sydd på den rosa overdelen. Rosettene på midten er fra en skjorte.


En som bivånet kurset var denne frøkna, en skikkelig gjenbruks dukke.


Dukken er sydd på 90-tallet av en gammel dame i California. Selve dukkekroppen og underskjørtet er nytt. Kjolen er en gammel quilt i Dobbel Wedding Ring mønster.Kragen er et gammelt broderi. Kr. 1595,-

Ble du inspirert? Tove Stang Karslen sin nettsiden finner du her:http://www.levendetekstiler.no/

1 kommentar:

  1. JA - så synd dere holder til så usentralt - midt i Norge hadde vært mye bedre......
    Men nå har jeg meldt meg på kurs i redesign som skal være i Sandnessjøen - her har vi fortsatt mye moro..
    Bodil

    SvarSlett