tirsdag 31. januar 2012

Teppeheting utgår i dag, tirsdag 31. januar.

Smittsom omgamgssyke vil vi ikke ha i hus, derfor blir Anne Rønningen hjemme i dag. Henting og levering av tepper for proff maskinquilting utgår akkurat i dag. Neste hentedager er 16. og 28. februar for hhv Merete og Anne. Som trøst kan du se på et teppe vi kaller Gartner. Startpakker er tilgjengelige via post@lappemakeriet.no

onsdag 25. januar 2012

Nye varer

Anne-Kjersti har pakket opp årets første Amerika-pakke. Den inneholdt blant annet mange fine stoffer fra Buggy Barn. Her er en sammensetning av de grå/grønne stoffene.
http://www.lappemakeriet.no/stoff/gra/gragronn-buggy-barn


Boken til Sue Daley er også kommet i bokhyllen. God teknikkforklaring og mønster til 10 prosjekter. http://www.lappemakeriet.no/boker/new-english-paper-piecing



Japanske blader har en ujevn levering, men de er alltid like velkommen.

http://www.lappemakeriet.no/blader/patchwork-tsushin-no165


                                       

http://www.lappemakeriet.no/blader/quilts-japan-no-143



På tirsdag var det Kaffelappen og Anne Line hadde med seg en flott quiltetopp. Teppet er sydd over papp med 6 point diamanter( spekulasjer) sammen med trekanter. Lekkert.





Ble du inspirert av Anne Lines teppe? Her er malene som er brukt.
http://www.lappemakeriet.no/utstyr/handsom/pappmaler/3-six-point-diamond
http://www.lappemakeriet.no/utstyr/handsom/likebeint-trekant-3

Fortsatt god uke.

tirsdag 17. januar 2012

Ny kurssesong

Vårens kurssesong har startet.  Denne sesongen skal Trine ha kurs i Svennebrevet. Det har gått som følgetong i Familien og som månedens blokk hos Lappe Makeriet. 4 fredager fra 11-14. Les mer i kurskatalogen


Tone Storhaug skal ha kurs i denne mappen. Den sys rundt en kleshenger og er dermed lett å henge opp. Kan fylles med votter, luer, leker, fjernkontroller etc. Kurset går 14. februar kl. 18-21.



Nytt blad fra Quilt Mania denne uken.



Bjørg A. er blitt inspirert av et teppe i en av Trine sine bøker. Teppet er i følge Anne-Kjersti: "Steikandes flott". Takk for titten, Bjørg.



 God uke.

 

mandag 9. januar 2012

Kaffelappen

I morgen, tirsdag, starter Kaffelappen opp igjen etter en lang juleferie. Åpent fra 11-14. Velkommen.



I går hadde vi Skrytesøndag og besøk av mange trivelige quiltere. Anne Mette hadde med seg en quiltetopp som vi fikk ta bilde av. Mønsteret er  Under the Southern stars. Stoffvalget er sprekt, men akk så vakkert sammensatt. Lykke til med quiltingen, Anne-Mette.



På mønsteret er det en stor "medaljong" i midten. Anne-Mette har valgt å erstatte den med stjerner og gjøre teppet litt mindre enn oppskriften.






God uke.

fredag 6. januar 2012

Skrytesøndag

Søndag 8. januar viser vi frem alle modellene til vårens kurs i skolestuen. Du kan spørre,klemme,ta og beundre. Denne dagen gir vi også 15% avslag på alle varer i butikken. Gjelder ikke bestillinger,abonnement, kurs og kommisjonsvarer. Vanlig søndagsåpent fra 12-16. Velkommen.

Noen dager er dukker det opp mange flotte arbeider i butikken. I dag har det vært en slik dag. På formiddagen i dag dukket det opp en hyggelig kunde, en "gammeltante" kalte hun seg selv. Sammen med Trine fant de ramme til dette barneteppet, et skikkelig glad-teppe.


Anne Rønnigen var innom med ferdige quilter og da blir det jo nesten som julaften. Poser med quilter...
Benedicte Bjøro var en som hentet sitt ferdige arbeid, med påsydd lukkekant av Anne. Det kan man vel kalle hverdagslykke. En liten Bjøro frøken skal bli eieren av en rosa drøm.



Stjerner på rosa quilteskyer.



I Lisbeth sin jakke fikk Anne-Kjersti øye på denne, sydd av Lise S. Det er brukt den minste hexagonen, 1/4". Lett å få opp glidelåsen og finne igjen jakken sin i en garderobe.




Anne-Kjersti blir glad hver gang hun ser yngre jenter som liker å sy. Amanda er en av dem og hun er også nybegynner, men hvilket teppe hun har sydd! Håndsydd over papp med nye og gamle stoffer. Anne har quiltet arbeidet og det er selvfølgelig enda finere i virkeligheten enn på bildet. Strålende arbeid, Amanda.




Takk til alle for deling av inspirasjon denne fredagen.

tirsdag 3. januar 2012

Ny månedens blokk

Godt nytt år.

Nytt år og nye muligheter. På Lappe Makeriet har vi også ny månedens blokk. Årets tepper har vi kalt "Pannekake med blåbærsyltetøy" og "Pannekake med rosegele".
Mønsteret er Doble Wedding Ring sydd over papp.




Månedens blokk består i år av 10 sendinger (98 ulike stoffer totalt), hver pakke til kr. 298,- (ink. porto).



Postfruen, Anne-Kjersti, har lagt utsendelse av denne månedens blokk til 5. i hver måned, altså om få dager.

Ønsker du å bli med, kan du melde deg på i nettbutikken , på mail til post@lappemakeriet eller telefon 67 13 88 07.

Godt syår.