tirsdag 23. november 2010

Jane Austen

På slutten av 1990-tallet maskinsydde Trine en Jane Austen-kopi. Teppet var inspirert av Jane Austens eget lappeteppe som forfatteren hadde sydd. Kopiteppet med oppskrift finnes i Trines siste bok "Andre lappesaker". Originalteppet er på museum i England.

Anne-Kjersti ønsket også et slikt teppe. Men så var det dette med symaskinen da. Der innså hun at det lå noen utfordringer, så teppet forble et ønske. Etterhvert kom det pappmaler på markedet. Anne-Kjerstis lyst våknet igjen, men flammet ikke helt opp. Stoffbitene måtte klippes. Anne-Kjersti gikk i dvale på nytt. I sommer kom redningen:
Pakke til håndsøm med ferdige utstansede pappmaler til alle tre delene. Oppi pakken ligger OGSÅ skjære-plastmal med en 1/4" sømrom. Bitene kan skjæres og deretter håndsys over papp. Pris kr. 220,-.

Ikke nok med det: samtidig fikk vi tak i en rosa limstift til å "tråkle" sømrommet med. Anne-Kjersti tråkler ikke pappen, hun bare limer stoffets sømrom inntil pappens bakside. Lat eller smart? Kr 84,-.
Vips var Anne-Kjersti i gang med sin Jane Austen. Både skjæring av stoffer og "tråkling" går som en lek. Så langt har hun kommet hittil:

Det er vel ingen overaskelse at hun lager en blå Jane Austen. Vi kjenner lusa på gangen.

2 kommentarer:

  1. Der er du i gang ser jeg - både med fin blogg og med fint teppe. Blått ja! :-)

    SvarSlett
  2. Jeg har latt meg inspirere .. malene er ihvertfall kjøpt .. tiden vil vise ;-)) Anne

    SvarSlett