søndag 4. november 2012

Ny messe + banankake

Lappe Makeriet skal delta på messen -  "Kunst, Håndverk og Design" -  i Njårdhallen. Denne messen finner sted lørdag 24. og søndag 25. november. Åpningstiden er lørdag 11-17 og søndag 10-17.

Mer om messen finner du her. Der kan man også finne facebook siden til messen.
Mange flotte småprodusenter blir å finne på messen og mange hobbyer er representert. Vi pakker og kommer. Kommer du?

På Lappe Makeriet har vi lett etter en god stappevatt i bomull. Nå er den her. Fin til å stappe figurer, nåleputer, osv. Den har funnet veien til nettbutikken.





Siden Kaffelappen startet for ca. 7 år siden, har Banankaken vært å finne på bordet med gjevne mellomrom.  Oppskriften er blitt etterspurt, og her er den. Den er fra en gammel kokebok som heter "Mine leksreste kaker". Boken er en av de første kokebøkene Anne-Kjersti fikk av sin mor da AnneKjersti flyttet på hybel en gang i forrige århundre. 


150 gr. smør eller margarin
225 gr sukker
2 egg
300 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts ingefær
2 ts kanel
4-5 bananer (bananer med brunt skall, egner seg godt)
1/2 dl kald kaffe

ev. hakket kokesjokolade(Anne-Kjersti har lagt til i oppskriften)


Smør og strø en randform, ca. 1 1/2 liter.
Rør smør og sukker hvitt og rør inn ett egg om gangen.
Bland mel, bakepulver, natron, ingefær og kanel og rør inn i smørkremen.
Mos bananene, og ha dem i sammen med kaffen.

Tilsett ev. litt hakket kokesjokolade.

Stekes på nederste rille i ca. 1 time ved 175 grader.
Avkjøles.

Egner seg godt til frysing. Før servering legger Anne-Kjersti på litt melisglasur og revet sjokolade.

Lykke til.




1 kommentar: