tirsdag 22. november 2011

Trine i oppvasken.

Trine har laget disse oppvaskhanskene etter inspirasjon fra Cath Kidston. Hun har sydd på denne voksduken. De er så fine at det nesten blir gøy å vaske. Kanskje en julegaveidè til den som har alt?
Mens Trine har vært i vaskebøtten, har Anne-Kjersti laget juleduk. Duken er etter en gammel oppskrift fra damene bak Country Threads. Med tillatelse fra designerne har Lappe Makeriet  fått lov å legge ved en oversatt, enkel oppskrift ved kjøp av denne julepakken. Den opprinnelige modellen til Anne-Kjersti var selvfølgelig i blått....men den fungerer jo også fint i rødt.I dag var det siste dagen for kaffelappen i dette året. Kaffelappen tar juleferie til etter nyttår og nå skal rommet fylles med julevarer. På oppfordring kommer her oppskriften på krydderkaken, som har vært servert på kaffeen. Oppskriften fant Anne-Kjersti  på nettet for en del år tilbake og kommer fra Elisabeth Augusta på Stord. Takk til deg, Elisabeth Augusta. Denne kaken har gledet mange og har smak av advent.

300 gr. margarin smeltes og avkjøles

6 egg og 6 dl sukker piskes

Bland sammen
2 ss kanel
2 ss ingefær
2 ss kardemomme
2 ts natron
9 dl hvetemel

Sikt det tørre og bland det vekselvis med margarinen inn i eggedosisen.

Til slutt tilsettes 3 dl tyttebærsyltetøy og 3 dl lettrømme.

Fylles i 1 stor og 2 små brødformer (smurt og strødd). Stekes nederst i ovnen  ved 180 grader i ca. 50 minutter.
God til frysing, men holder seg også godt brødboksen i en plastpose.

Lykke til.

2 kommentarer:

  1. God arbeidsfordeling at Trine vasker og du, Anne-Kjersti syr! Jeg tenker Trine også syr, kjenner jeg henne rett. Jeg syr også innimellom retting av 70 tekster på norsk og nynorsk. Gummihanskene var flotte. Jeg fikk noe lignende til min store og runde dag her i vinter...

    SvarSlett
  2. Den oppskriften skal jeg vel prøve ... Har en huskjæreste som er glad i krydderkake .. helt perfekt ;-)

    SvarSlett