mandag 27. februar 2012

Brodering

Titt og ofte kommer det nytt utstyr man kan bruke i lappeteknikk. Alt er kanskje ikke like nødvendig, men i blant er det utstyr som virkelig er til forbedring og et godt hjelpemiddel. En lærer ble helt svimeslått av lykke over dette Sulky produktet. Det ville gjøre prosjektet i hennes klasse betydelig lettere for henne. "Fortell om dette produktet", var oppfordringen. Så her kommer litt produktinformasjon.Arkene i posen (12 ark) kan kjøres gjennom kopimaskin eller printer. Har man et mønster f.eks fra en bok, kan det kopieres over og man slipper å tegne selv. Papiret som er "bak", tas av og arket med mønsteret legges på stoffet man skal brodere på. Fungerer som Post-it, bare med mer lim. Kan dras av og plasseres om igjen hvis det f.eks ble skjevt. Broder mønsteret.
Når broderiet er ferdig legges det i kaldt vann og produktet løser seg opp - som gelatin. Stoffkvalitet varierer, så noen ganger må man skifte vann. Skyll til alle rester er forsvunnet.
Tidsbesparende og lett å se mønster på lin og andre mørke stoffer.Inger L. fra Hønefoss er quilteren bak dette lekre sommerteppet. Flotte farger og fine broderier.Detalj fra teppet.Takk for titten, Inger.3 kommentarer:

 1. Så lurt og for et nydelig teppe :)
  Kjekk blogg dere har.
  Tine

  SvarSlett
 2. Your quilts/crafts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world!
  www.quiltworld2.blogspot.com
  Hugs, Ulla (from Finland)

  SvarSlett
 3. Thank you, Ulla, for nice words.
  Greetings to Finland from all of us here at Lappe Makeriet.

  SvarSlett