onsdag 18. september 2013

"Mitt quilteliv"Forleden dag kom dette teppet frem fra glemselen hos Anne-Kjersti. Teppet ble sydd på bakgrunn av tømming av syrommet for en del år siden. Det skulle legges nytt gulv på syrommet og alt måtte ut. Da var det tid for å kikke i alle bokser og esker.....Noen ganger ble det gjensynsglede, mens andre ganger ble det sukk. Det er ikke alltid man kommer i mål - "feile" farger, komplisert teknikk, ideen forsvant. Anne-Kjersti fant ut at det var noen prosjekt som rett og slett ikke hadde livets rett, og de skulle kastes. I bosspannet ble de slengt. Men var det ikke et teppe som Kari i quiltelaget hadde sydd, som hun kalte "Mitt quilteliv"? Etter 5 minutter var de forkastede blokker på sybordet igjen. Nå ble blokkene sortert i 3 hauger. Hver haug ble sydd sammen til en seksjon. Der hvor det var nødvendig, ble det sydd på en strimmel, en firkant eller et rektangel. De 3  seksjonene ble så til et teppe og ramme på.


Anne-Kjersti synes ikke teppet er det vakreste hun har sydd, men ganske sjarmerende og med mange minner.


Denne blokken ble sydd på kurs da Anne-Kjersti møtte Trine i 1992.                                        Noas ark som skulle bli til et barneteppe, men barna vokste for fort.


Applikerte tekopper fra kurs på Lappe Makeriet.
                                        Bamseblokk til overs fra teppet til Bjørn.


Nå har blokkene levd lenge i dette teppet som brukes på terrassen eller som telt for små venner.

På syrommet hos Anne-Kjersti er det en boks der "Mitt quilteliv 2" ligger og venter på flere refuserte blokker....
3 kommentarer:

  1. Dette er er teppe med affeksjonsverdi. Liker det godt.

    SvarSlett
  2. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

    SvarSlett
  3. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

    SvarSlett