mandag 9. september 2013

Sommerens "hit"

Før sommerferien hadde vi gleden av å ha besøk av flere quiltelag som hadde lagt sommeravslutningen sin til Bærums Verk. Dette lille mobiletuiet ble en "bare-må-ha-ting" for ganske mange.Etuiet er sydd på null komma niks. Man tager en rapport med mønsterstoff og klipper ut ett mønster. Dette mønsteret strykes på baksiden av stoffet man vil bruke. Det er også mulig å lappe forsiden, applikere etc, men det er kanskje lurest å bruke ett, helt stoff første gang. Neste steg er å klippe ut mønsteret i ytterste tegnelinje.
Mønsteret har påtegnede linjer for bretting, hvor knappen skal være og hvor snoren skal være hvis man ønsker det.
Her er det brettet i alle prikkete brettelinjer.
Liggende på arbeidsbordet ser det slik ut:

  


Så til symaskinen. Fest i øveste venstre kant og sy på linjen til prikken. Fest. Fest igjen ved neste prikk og sy på streken og til enden. Fest. Det er nå ett lite stykke rett før "svingen" som ikke har søm. Det er vrengeåpningen. Vreng og vips er det et mobiletui med 2 lommer. Den lille vrengeåpningen syr du igjen for hånd med usynlige sting.DDet er ekstra stoff i hver ende av mønsterrapporten. Mønsteret kan "dras" utover slik at etuiet blir bredere og passer f. eks til et kamera, pass eller andre ting som er kjekke å ha i etui.
Denne er lukket med knapp og snor.Ønsker du mønster med steg-for-steg tegninger, finner du det her.

Fin gave til jul, vertinnegave eller salgsmessen i laget ditt.

God søm.

1 kommentar:

  1. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    SvarSlett